Η καθημερινή μάχη τι φαγητό να μαγειρέψω και ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά είναι μεγάλη, προσπαθώντας δε να τα μάθουμε την σωστή διατροφή ψάχνουμε σε περιοδικά μαγειρικής, internet κλπ νέες συνταγές για να μπορέσουμε να κάνουμε το φαγητό πιο ελκυστικό και γευστικό. Έτσι και εγώ προσπαθώντας να εντάξω στο διατροφικό οικογενειακό πρόγραμμα το σπανάκι (μεγάλη περιεκτικότητα σιδήρου βιταμινών Α, C, Ε και Κ, καλό δε στην σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας) ανακάλυψα την εν λόγω συνταγή στο site argiro.gr , ότι καλύτερο υπάρχει για να αντικαταστήσουμε το χιλιομαγειρεμένο σπανακόρυζο
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο λαζάνια 500γρ.
- 1/3 φλ.ελαιολαδο
- 4 πράσα
- 4 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
- 400 γρ.φέτα
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 λίτρο γάλα
- 10 λιαστές ντομάτες
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- αλάτι, πιπέρι
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα λαχανικά,τα κόβουμε σε φέτες και το σπανάκι χοντροκομμένο.
Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο σε μέτρια φωτιά, για 5΄-6΄, ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και το μαραίνουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε το γάλα κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 8΄-10΄, πάντα σε μέτρια φωτιά. Τέλος ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κρατάμε 1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στο μείγμα που βράζει. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, βάζουμε τον άνηθο και προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι. Σε λαδωμένο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση λαζάνια. Περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος. Συνεχίζουμε με λαζάνια και το μείγμα μας σε δύο ακόμα στρώσεις. Τελειώνουμε περιχύνοντας με τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40΄, ώσπου να κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαζάνια για 10΄ κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία.
(πηγή: argiro.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου