Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ....ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

photo by Juan Salamanca


    Αύριο είναι η τελευταία μέρα αυτού του σχολικού έτους. Πέρασε ακόμα μια σχολική χρονιά, όχι ιδιαίτερα εύκολη, αλλά πολλή καλή !!!!

Ξεκινώντας  αυτή η σχολική χρονιά, Α' Δημοτικού, αυτό που είχαμε στόχο σαν γονείς ήταν να καταλάβει ο γιος μας  ότι μπαίνει σε ένα νέο κύκλο  ζωής. Σε ένα κύκλο ζωής που οι  υποχρεώσεις του είναι καθημερινές (διάβασμα, γράψιμο κλπ) αλλά και να μπορέσει να λειτουργήσει σε ένα καινούργιο περιβάλλον, πιο απαιτητικό, να συνεργαστεί με νέα παιδιά από τα οποία με κάποια ήρθε πιο κοντά με άλλα όχι τόσο και το βασικό για μας σαν γονείς  να μένει σταθερός σ'αυτά που θέλει και του αρέσει (αγαπήσει) το σχολείο, να έχει όρεξη (αγάπη)  για μάθηση.

   Όχι.... δεν του είπαμε ότι είναι ο καλύτερος από όλους και πρέπει να το δείχνεις κάθε μέρα στο σχολείο, να είναι σοβαρός και δεν γίνεται εκείνος ο συμμαθητής σου να είναι καλύτερος από αυτόν. Να είναι ο εαυτός, να είναι παιδί... Αν και μοναχοπαίδι  αυτό που του έχουμε πει είναι ότι όλοι είναι ίσοι, για να γίνει ο καλύτερος πρέπει να προσπαθείς συνέχεια, κάθε μέρα.... οι συμμαθητές σου είναι για τα επόμενα χρόνια η ομάδα σου, οφείλεις να τους σέβεσαι, να συνεργάζεσαι...... Τώρα αν τυχόν συμβεί κάτι άσχημο  που θα τον  στεναχωρήσει θα τρέξει να το πει στην δασκάλα του ή σε εμάς.  Είναι ένα ποιηματάκι που του το λέμε από τότε που ξεκίνησε να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό. 

  Όπως είπα η χρονιά αυτή δεν ήταν εύκολη. Είχε τα πάνω και τα κάτω της! Υπήρχαν μέρες που όλα γινόταν γρήγορα, χωρίς γκρίνιες......και μέρες όπου η άρνηση του να γράψει ειδικά την ορθογραφία ήταν ....δυναμική και μερικές φορές μας έφερνε στα όριά μας, αλλά πάντα όμως έβρισκε τον τρόπο  ο μπαμπάς του, μέσω παιχνιδιού, να γίνεται η γκρίνια  όρεξη για πιο πολλή μάθηση.

  Και τώρα διακοπές............ Για τους επόμενους δύο μήνες έχω τον προσωπικό μου βοηθό, προστάτη (όπως λέει ο ίδιος). Βόλτες, διακοπές και μικρά διαλείμματα με εκπαιδευτικά παιχνίδια, επανάληψη γιατί χρειάζεται και αυτή με μέτρο! Καλό καλοκαίρι, ραντεβού τον Σεπτέμβριο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετάβαση....

pixabay Πέρασαν  4 1/2 χρόνια  (περίπου) από την ημέρα που ανέβασα το πρώτο post  στο  momwithsneakers.  Σε μια περίεργη περίοδο της ...