Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Κυριακή και γνώση.

photo by Eli Francis
Τελικά να γυρίζεις στα θρανία είναι δύσκολο! 

Η απόφασή μου να παρακολουθήσω κάποια on line courses ήταν μεν ενδιαφέρουσα αλλά ταυτόχρονα και κουραστική. Ενδιαφέρουσα γιατί κατάφερα να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις σε θέματα τα οποία γνώριζα άλλα είχα σταματήσει σε ένα επίπεδο. Κουραστική δε γιατί πρώτον ήταν στα αγγλικά (οικονομικοί όροι κλπ) πράγμα που σε δυσκόλεψε πολύ και δεύτερον γιατί τρέχουν τόσα άλλα πράγματα ταυτόχρονα (υποχρεώσεις, παιδιά κλπ). 
Κάθε φορά που προσπαθούσα να παρακολουθήσω το μάθημα σε ώρα "λογική" (όχι τα μαύρα μεσάνυχτα) κάποια μικρή καταστροφή θα γινόταν (χάθηκε το κομμάτι από το star wars, δεν βρίσκω τον χυμό στο ντουλάπι, τι να βάλω...). 
Τελειώνοντας το πρώτο course  μπορώ να πω ότι άξιζε ο κόπος. Σίγουρα το θέμα που παρακολούθησα (Project management)  ήταν κάτι που πάντα ήθελα να μάθω. ΑΛΛΑ "Η γνώση πρέπει να βελτιώνεται, να αμφισβητείται και να αυξάνεται συνεχώς, αλλιώς εξαφανίζεται". Peter Drucker (Αυστριακός γκουρου του management).
Όμως οι γνώσεις μας μπορούν να αναπτυχθούν και σε άλλα θέματα, πιο καθημερινά, πιο πρακτικά. Έτσι μπορούμε να μάθουμε ότι: 

Πάντως ότι και να διαβάσεις, μάθεις, μόνο καλό θα σου κάνει και κάπου θα το χρησιμοποίησεις!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετάβαση....

pixabay Πέρασαν  4 1/2 χρόνια  (περίπου) από την ημέρα που ανέβασα το πρώτο post  στο  momwithsneakers.  Σε μια περίεργη περίοδο της ...