Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Οικογενειακό ταξίδι, μέρος 1ο. Οδηγίες για ταξίδι με τρένο.


Η επιλογή ως μέσο μεταφοράς για το ταξίδι μας στην Αθήνα ήταν προαποφασισμένη. 
Ο Γιάννος εδώ και πάρα πολύ καιρό μας παρακαλούσε να κάνουμε ένα ταξίδι με τρένο! Η αγάπη του για τα τρένα  τον οδηγεί κάθε Σαββατοκύριακο να στήνει μόνος ή παρέα με τον μπαμπά του τον σιδηρόδρομο του, πάντα φυσικά σε συνδυασμό με τις lego κατασκευές του, οργανώνοντας φανταστικά ταξίδια! 
Όπως  καταλαβαίνεται την ημέρα που πραγματοποιήθηκε  "οικογενειακό συμβούλιο" για τον σχεδιασμό του ταξιδιού μας αυτού  η απόφαση ήταν τετελεσμένη: "θα πάμε στην Αθήνα με το τρένο".
Στους κοντινούς μας όταν το είπαμε  μας προέτρεψαν να μην κάνουμε το συγκεκριμένο ταξίδι με τρένο. "Πέντε ώρες με ένα εφτάχρονο, τρελοί είστε". 
Έτσι μας αποκάλεσαν...αλλά η περιπέτεια είναι καλύτερη τρέλα.  
Κλείσαμε τα εισιτήρια μας μέσω  της TRAINOSE και ξεκινήσανε οι ετοιμασίες για πως να περάσουμε 5 ώρες και κάτι  (πάντα υπολογίζεις την τυχόν καθυστέρηση) στο τρένο!
Πήραμε το "εκδρομικό" παλιό σακίδιο NIKE "του μπαμπά"  και αρχίσαμε να διαλέγουμε...παιχνίδια και βιβλία.



Εφοδιαστήκαμε από την αγαπημένη ANEMH επιτραπέζια παιχνίδια  ταξιδιού της εταιρείας DJECO.

επιτραπέζια παιχνίδια ταξιδιού



ναυμαχία

Επίσης στο σακίδιο πήραν μια θέση, η νέα μας αγάπη "Μια περιπέτεια για τον ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ" και μάλιστα δυο "Τα Χριστούγεννα του Κλουζ" και "Η συνωμοσία της τσίχλας" (περισσότερες περιπέτειες στο ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ)


Εκτός από το σακίδιο είχαμε μαζί μας και το βαλιτσάκι LEGO

 

Τέλος στο σακίδιο μας πήρε θέση και το tablet - ταινιοθήκη...ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να αντιμετωπίσεις. Η αλήθεια είναι ότι μας βοήθησε πολύ στην επιστροφή, λόγω της γκρίνιας που φύγαμε από την Αθήνα!!!
Οι ώρες πέρασαν ευχάριστα όχι μόνο για τον μικρό αλλά  και για εμάς αφού ήταν μια μεγάλη ευκαιρία  να συζητήσεις πολύ, χωρίς κάτι, κάποιος να σε κυνηγά. Συνέχεια.....ΑΘΗΝΑ!
(ΥΓ: Υγιεινά "μικρά γεύματα" (π.χ μπάρες δημητριακών, φρούτα κλπ) υπήρχαν στο σακίδιο του μικρού,  αλλά στο κυλικείο - καφέ του τρένου μπορούσες να βρεις χυμούς, τοστ...)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετάβαση....

pixabay Πέρασαν  4 1/2 χρόνια  (περίπου) από την ημέρα που ανέβασα το πρώτο post  στο  momwithsneakers.  Σε μια περίεργη περίοδο της ...