Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Οικογενειακό ταξίδι , μέρος 2ο . ΑΘΗΝΑ

Όλοι μας έχουμε πάει στην Αθήνα. Για μένα ήταν η πρώτη φορά με τον Γιάννο και γιαυτον τον λόγο, έπρεπε μέσα στα λίγα εικοσιτετράωρα που θα είμασταν στην πόλη  να δούμε όσα μπορούσαμε περισσότερα. 
Στο πρόγραμμα ήταν το Μουσείο της Ακρόπολης, το Αττικό Πάρκο, το κέντρο της πόλης... 




Με το ταξίδι να κυλάει ομαλά, αν αφαιρέσουμε μια καθυστέρηση λόγω προβλήματος με κάποιον επιβάτη, σε έξι ώρες και κάτι λεπτά είχαμε φτάσει στον σταθμό Λαρίσης. Έχοντας αποφασίσει να μείνουμε στο κέντρο της Αθήνας η μετακίνησή μας με το ΜΕΤΡΟ προς το ξενοδοχείο  ΤΙΤΑΝΙΑ έγινε εύκολα, γρήγορα.....


Η επιλογή του ξενοδοχείου έγινε λόγω της θέσης του, κέντρο! Άλλα μπορώ να πω ότι τόσο η εξυπηρέτηση του ήταν άψογη, (αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Γιάννος και εγώ περάσαμε την ίωση της γαστρεντερίτιδας), αλλά και το φαγητό ήταν πάρα πολύ καλό τόσο στο La Brasserie όσο και στο βραβευμένο Olive Garden  στο roof garden του ξενοδοχείου.
Μόλις τακτοποιηθήκαμε ξεκινήσαμε την εξερεύνηση....
         





Πρώτος σταθμός το Μουσείο της Ακρόπολης



















Το Μουσείο σίγουρα δεν είναι μόνο για μία αλλά πολλές φορές. Ένα Μουσείο για το οποίο  αισθάνεσαι περήφανος  που βρίσκεται στην χώρα σου, αφού δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα "μεγάλα" μουσεία των άλλων χωρών... 
Οσο για τον Γιάννο κάποια στιγμή κουράστηκε όμως οι κοινόχρηστοι χώροι του μουσείου έγιναν  χώροι για να διαβάσουμε τα βιβλία που αγοράσαμε από το Μουσείο αλλά και η στάση στο Καφέ - Εστιατόριο  ήταν ένα ωραίο διάλειμμα...πέρασε ο χρόνος δίχως να τον καταλάβουμε!

Επόμενη στάση Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Διάθεση Χριστουγέννων

Με τον χάρτη του πάρκου αν χείρας ...........



και  σύμμαχο τον καιρό αποφασίσαμε να γίνουμε φίλοι με όλα τα ζώα του Αττικού Πάρκου φλαμίνγκο, κουνελάκια, αρκούδες, ελάφια, καμηλοπάρδαλεις και όλα τα υπόλοιπα ζώα του πάρκου!




Μέλμαν...

Μάρτιν....


Σκίπερ

ο βασιλιάς Τζουλιαν 
    

ο ....σταρ !!!!





Επόμενη στάση τα δελφίνια.













Και μετά από μια μεγάλη συζήτηση γιατί δεν μπορούν να έρθουν όλα τα ζώα στο μπαλκόνι του σπιτιού μας κάναμε μια συμφωνία...να υιοθετήσουμε την μαϊμού της αφίσας...


Οι υπόλοιπες μέρες κύλησαν άκρως "τουριστικά" (με ένα μικρό διάλειμμα λίγων ωρών λόγω ασθένειας).... βόλτες, καφέ, φαγητό.

κλασσική αγορίστικη φωτό!

φαγητό....

για φαγητό πάλι!

Zonar's



 

χαρούμενος!!!!!



Μοναστηράκι

επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια

Little Kook ....Ψυρρή

Επιστροφή στα παραμύθια...για μικρούς και μεγάλους!


HAPPY.....


Αλλαγή φρουράς 




περιμένοντας...την ρόδα!




Noel 


"Στο σπίτι ετούτο που'ρθατε γλυκά για να γευτείτε...Σιρόπια και γλυκόλογα θα φάτε και θα πιείτε... Δυο είναι οι νοικοκύρηδες μα, το χαμόγελο ένα, μια παρέα φωτεινή για σένα και για μένα " Το Σερμπετόσπιτο, η χαρά του κάθε γλυκατζή!


Πλατεία Ψυρρή 

 


Και έτσι κύλησαν οι μέρες...και ήρθε η ώρα της επιστροφής....
Μια διαδρομή  μελαγχολική μιας και δεν θέλαμε, όλοι μας, να τελειώσει.... 
















Μέχρι την επόμενη φορά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετάβαση....

pixabay Πέρασαν  4 1/2 χρόνια  (περίπου) από την ημέρα που ανέβασα το πρώτο post  στο  momwithsneakers.  Σε μια περίεργη περίοδο της ...