Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Μεταξύ Άνοιξης και Καλοκαιριού!

Η ζέστη των τελευταίων ημερών σηματοδοτεί το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού.

OUTFITS
Rose dress, €795 / Étoile Isabel Marant white mini dress, €185 / Dodo Bar Or tie top, €245 / Philosophy di Lorenzo Serafini keyhole top, €355 / Peter Pilotto mid calf skirt, €940 / HIGH - WAIST JEANS-View All-JEANS-WOMAN | ZARA United Kingdom, €59 / Aquazzura heeled sandals, €660 / Marni Fringed glossed-leather slippers, €440 / Prada pointed-toe pumps, €650 / Valentino brown leather bag / Marni handbags tote, €500 / Kate Spade purse crossbody, €480 / BCBGMAXAZRIA clutch, €145 / Diego Percossi Papi green jewelry, €855 / Oscar de la Renta holiday earrings, €535 / IaM by Ileana Makri earring jewelry, €260 / Jennifer Fisher earring jewelry, €255 / J W Anderson gold plated jewellery, €230 / Chloé round frame glasses, €385 / Illesteva uv protection sunglasses, €155 / V-10 EXTRA WHITE NAUTICO PEKIN


 Ζέστη και το μυαλό τρελαίνεται! Δεν έχεις όρεξη για δουλειά, διάβασμα, γυμναστική...το μυαλό ταξιδεύει ή καλύτερα μετρά αντίστροφα για τις διακοπές ή έστω για τα Σαββατοκύριακα...σε μια κοντινή ή μακρινή παραλία!
Υπομονή! 
Ναι, και  μένα πιάνει η εν λόγω "τρέλα" αλλά την περίοδο αυτή λατρεύω την πόλη τα Σαββατοκύριακα! Γιατί;  Γιατί έχει τόσο ζέστη όσο χρειάζεται για να κυκλοφορήσεις το πρωί και τα βραδιά είναι υπέροχα! Μια βραδινή βόλτα στη παραλία, ένα ποτό σε κάποιο "παραθαλάσσιο" bar...είναι μαγεία! 
Όμως και αυτό το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα εκδηλώσεων της πόλης μας είναι πλούσιο! 
Φωτογραφία του χρήστη Gourmet Olive & Delicacies Exhibition.
Η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition ανοίγει για δεύτερη χρονιά τις πύλες της! 
Ο ενθουσιασμός των εκθετών και το έντονο ενδιαφέρον εμπόρων και κοινού αποτέλεσε την αφετηρία για τη θέσπιση του θεσμού. Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως η οικοδέσποινα του σημαντικότερου γεγονότος προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, μελιού, προϊόντων delicatessen, αρωματικών βοτάνων, αρτυμάτων και φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης.

Φωτογραφία του χρήστη Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνει και φέτος τη "Μέρα Μαγιού", μια μοναδική γιορτή της Άνοιξης την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις καταπράσινες εγκαταστάσεις της.
Επισκεφτείτε μας και γνωρίστε τη Σχολή, ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και παρακολουθήστε δεκάδες ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα: συναυλίες με μικρά και μεγάλα μουσικά σχήματα, χορούς, περιβαλλοντικά και παραδοσιακά παιχνίδια, αυλή ζώων, εκθέσεις και πολλά άλλα. 

Γενική Είσοδος €3, Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 12 ετών.Πληροφορίες 2310 492 700.
Για κάθε εισιτήριο της εκδήλωσης «Μέρα Μαγιού – Farm Fest», η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ My market θα προσφέρει ένα πακέτο τρόφιμα ή είδη προσωπικής φροντίδας για τους σκοπούς του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.


Φωτογραφία του χρήστη Epi-Direct Leda Papadopoulou.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ»Τιμητική εκδήλωση σε μια γυναίκα-σύμβολο με διεθνές κύρος με την υπογραφή του Θανάση Λάλα.
Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών»θα πραγματοποιήσει εκδήλωση προς τιμήν της διεθνούς κύρους Βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Φίλων Μουσικής), το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00. 

Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ παρουσιάζεται ως μια γυναίκα σύμβολο δημιουργικότητας, κύρους και δύναμης μέσα από ένα «ζωντανό θεατρικό ντοκιμαντέρ», που δημιούργησε ο Θανάσης Λάλας συνεργασία με την Ελευθερία ΝτεκώΣτην εκδήλωση συμμετέχει ζωντανά ο Θανάσης Λάλας και η Ελένη Αρβελέρ.
 Πρόκειται για ένα μοναδικό αφήγημα διάρκειας πενήντα λεπτών, με  ήχο και εικόνα, του οποίου το πρωτογενές οπτικό και ηχητικό υλικό, με συνομιλίες 16 ωρών με την Ελένη Αρβελέρ, προέρχεται από το αρχείο του Θανάση Λάλα, βασικού δημιουργού του αφιερώματος
Η διεθνούς κύρους βυζαντινολόγος υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και η πρώτη γυναίκα πρύτανης του φημισμένου γαλλικού πανεπιστημιακού ιδρύματος. Είναι επίσης πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης.
Στην πολυετή ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία, έχει αναλάβει κατά καιρούς σημαντικές θέσεις σε αξιόλογους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς. Για το έργο της έχει τιμηθεί με πλήθος βραβεία και διακρίσεις σε πολλές χώρες. Η συγγραφική της δραστηριότητα είναι πλούσια, ενώ καλείται συχνά να παρουσιάσει ομιλίες και διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα τη Βυζαντινή Ιστορία.

Mε την υποστήριξη του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης - Μακεδονίας «εν Αθήναις».
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 40€, 30€, 20€, 10€, 5€


Αποτέλεσμα εικόνας για πλατεια αριστοτελους
Τέλος αυτό το Σαββατοκύριακό σε ένα μεγάλο γήπεδο βόλεϊ θα μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους καθώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει σε συνεργασία με την Ένωση Πετοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονικης "Μίνι βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών Σκοπός του Τουρνουά είναι η προβολή και διάδοση του αθλήματος, η ευγενική άμιλλα πέρα από οποιαδήποτε σκοπιμότητα, ο σεβασμός στους διαιτητές και η αναγνώριση της νίκης του αντιπάλου.  Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:30 το πρωί και εννοείται πως είμαστε όλοι ελεύθεροι να παρακολουθήσουμε.
Αν δεν βρεθείτε σε κάποια κοντινή παραλία της πόλης επισκεφτείτε κάποια από τις παραπάνω εκδηλώσεις....το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε καλά! 
Καλό Σαββατοκύριακο  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετάβαση....

pixabay Πέρασαν  4 1/2 χρόνια  (περίπου) από την ημέρα που ανέβασα το πρώτο post  στο  momwithsneakers.  Σε μια περίεργη περίοδο της ...