Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Δεκέμβριος......

Δεκέμβριος....καλό  μήνα, καλό χειμώνα! 
Weekend...
Δεκέμβριος


Ξεκινήστε την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και αποχαιρετίστε το 2017.  Ουφ, πολλά πράγματα γίνονται τον Δεκέμβριο!  Για πολλούς ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας απολογισμού, για άλλους  πάλι, λόγω τον εορτών, είναι μήνας διασκέδασης. Δεν γνωρίζω σε ποία ομάδα ανθρώπων ανήκετε η αλήθεια όμως είναι ότι όλοι μας έχουμε διάθεση Χριστουγέννων! Ειδικά τα τελευταία χρόνια, που δεν περιμένουμε την εορτή του Αγίου Νικολάου  (6 Δεκεμβρίου) για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το περιβάλλον γύρω μας απομακρύνει κάθε λογής άσχημου-απαισιόδοξου συναισθήματος  και μας γεμίζει χαρά και ανεμελιά....  την χριστουγεννιάτικη παιδική ανεμελιά που είχαμε μικροί!
Επίσης, ξεκινάει το κύκλος των χριστουγεννιάτικων bazaar των διαφόρων σωματείων μιας και τα τελευταία χρόνια της κρίσης η βοήθεια μας είναι η μόνη δύναμη για να συνεχίσουν να υπάρχουν!!
Ξεκινάμε αυτή την εβδομάδα....

  •  Οι Φίλοι της Μέριμνας  σάς ετοίμασαν και φέτος ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο πάρτι, μάλλον δεν θα πιστεύατε ότι κυριολεκτούν. Κι όμως! Την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου οι Φ.Μ.Θ. πρόκειται να μας οδηγήσουν στην περίφημη σχολή μαγείας όπου φοίτησε ο Harry Potter, το γνωστό και μυστηριώδες School of Magic! Η αναχώρηση των μικρών εκκολαπτόμενων μάγων θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου, στις 18.30 από τη μυστική πύλη που βρίσκεται μέσα στο Hyatt Regency Thessaloniki. Εσείς, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τις ειδικές προσκλήσεις, στην τιμή των 15€/άτομο και να έχετε έτοιμα το μαγικό σας ραβδί και τον μανδύα σας. Και προσοχή, διότι μια τέτοια μαγική βραδιά πολλά μπορούν να συμβούν! Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου της Μέριμνας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική στήριξη σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν την αρρώστια και το θάνατο.(merimna.org.gr)
Φωτογραφία του χρήστη Οι Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης.

  • Η Μέριμνα του Παιδιού   σας προσκαλεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, από 10:30 έως 7:00 μμ. στο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ της, το οποίο πραγματοποιείται για την ενίσχυση της ΖΕΣΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ (του τμήματος πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες από 2 ετών, που λειτουργεί αυτόνομο στον χώρο του σταθμού μας), για την φιλοξενία άπορων παιδιών και για την ενίσχυση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΕΙΟΥ μας.  Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από χορωδία των παιδιών του σταθμού μας καθώς και από την παιδική χορωδία του 34ου Δημοτικού σχολείου, που θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την συνοδεία πιάνου.
Φωτογραφία του χρήστη Merimna Paidiou.

  • Οι Εθελοντές Θεσσαλονίκης-Αγάπη χωρίς Σϋνορα, συνεχίζουν τις δράσεις τους με στόχο να προσφέρουν βοήθεια όπου είναι δυνατόν. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές πετυχημένες δράσεις σε διαφορετικά επίπεδα. Προσφέραμε πολλά και διαφορετικά είδη πάντα ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Συλλόγους, ιδρύματα, προσφυγικό, οικογένειες, αστέγους. 
    Η δική σας συμμετοχή και στήριξη ήταν και είναι κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση της προσπάθειας μας.  Μαζεύουμε αναλώσιμα είδη για το σύλλογο γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες "Συζωή" !
    Την εκδήλωση μας θα πλαισιώσουν μουσικά και θα ζεστάνουν την ατμοσφαιρα οι Έλενα Αγγελίδου και ο Ανδρεάς Νικάκης!
    Ευχαριστούμε την Music SP, το κατάστημα Ble και την εταιρεία Polyplano για την στήριξη τους στην πραγματοποιηση της εκδήλωσης μας!
    Δείτε στην αφίσα για αυτά που ευελπιστώ όλοι  θα συγκεντρώνουμε.
Φωτογραφία του χρήστη Εθελοντές Θεσσαλονίκης- Αγάπη χωρίς Σύνορα     Love without Borders.

  • Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ σας προσκαλεί στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Συλλόγου (Καρανιβάλου 31 Κ.Τούμπα Θεσσαλονίκη)  που αποτελεί παράδοση. Για άλλη μια χρονιά φτιάξαμε κατασκευές, ετοιμάσαμε λικέρ σπιτικά και παραδοσιακά γλυκά για εσάς και τους αγαπημένους σας!  Σας περιμένουμε το Σάββατο 2/12 και την Κυριακή 3/12 με πολλές εκδηλώσεις και εκπλήξεις. Την ημέρα της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς συλλέγουμε τρόφιμα,απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής για την Αρωγή Θεσσαλονίκης.
Φωτογραφία του χρήστη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ.

Πραγματικά μπορεί να ακούγεται τόσο κλισέ (πράγμα που δεν μου αρέσει) αλλά είναι αλήθεια. Προτιμήστε τα bazaar για να αγοράσετε τα δώρα των αγαπημένων σας  μιας και η βοήθεια αυτή είναι η μόνη οικονομική ενίσχυση των συλλόγων, ομίλων, οργανώσεων για μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετάβαση....

pixabay Πέρασαν  4 1/2 χρόνια  (περίπου) από την ημέρα που ανέβασα το πρώτο post  στο  momwithsneakers.  Σε μια περίεργη περίοδο της ...