Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Δευτέρα, ας γίνουμε καλύτεροι...ακροατές!


Monday.....
Monday...

Δευτέρα και οι ενδυματολογικές μας προτάσεις για την εβδομάδα αυτή είναι εδώ!

Όμως τι άλλο μπορούμε να κάνουμε αυτή την εβδομάδα; Τι  πρόκληση να βάλουμε στον
εαυτό μας για να τον  καλυτερεύσουμε... Πως μπορούμε να βοηθήσουμε έναν  φίλο - συνάδελφό μας  που τον βλέπουμε να είναι προβληματισμένος; Πως μπορούμε να γίνουμε "καλοί ακροατές";

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει την ικανότητα μας να είμαστε καλοί ακροατές τόσο στα μέλη της οικογένειας μας (παιδιά) όσο και στους φίλους- συναδέλφους!
Όταν έρχονται τα παιδιά μας να μας πούνε κάτι σημαντικό γι'αυτά,  τις περισσότερες φορές   "υποκρινόμαστε' ότι τα ακούμε κάνοντας κάποια δουλειά, ενώ όταν ένας φίλος μας ή συνάδελφος μας εκμυστηρεύεται ένα πρόβλημά του εμείς ή τον διακόπτουμε απαντώντας το κινητό μας ή λέγοντας του για κάποιον άλλο με παρόμοιο πρόβλημα....και έτσι χάνεται η επαφή  ο σκοπός της συζήτησης! 

Μπορούμε όμως να γίνουμε καλύτεροι "ακροατές" με μικρά βήματα!
1) Κλείστε  ή απομακρύνετε  το τηλέφωνο σου 
2) Μην σκέφτεστε την απάντηση σας την ώρα που το άλλο άτομο μιλάει. "Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply - Stephen R.Covey"
3) Διατηρήστε επαφή με τα μάτια του συνομιλητή σας.
4)Περιμένετε να τελειώσει τη φράση του...αυτά που θέλει να πει ο συνομιλητής σας.

Είναι πολύ απλά τα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι ακροατές αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολα να τα πραγματοποιήσουμε μέσα σ'αυτήν την τρέλα που επικρατεί στη ζωή μας!!

Καλή εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετάβαση....

pixabay Πέρασαν  4 1/2 χρόνια  (περίπου) από την ημέρα που ανέβασα το πρώτο post  στο  momwithsneakers.  Σε μια περίεργη περίοδο της ...