Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

FRI-NALLY


Weekend
polyvore.com
Fri-nally...επιτέλους! Πέρασε μια εβδομάδα, με αργό ρυθμό μάλλον....Δεν ξέρω 


αν οφείλεται στο γεγονός ότι "θέλω επειγόντως διακοπές", ή ότι τα παιδιά είναι λίγο στο mood καλοκαιριού...πάντως όλα 
αυτά ενισχύουν την προσμονή του  Σαββατοκύριακου προκειμένου να φύγεις από όλα αυτά που, έστω και πρόσκαιρα,  σε δυσκόλεψαν, σε προβλημάτισαν...
Μια μικρή ή μεγάλη απόδραση είναι το φάρμακο της καθημερινότητας. Απόδραση, μικρή ή μεγάλη, με την οικογένεια ή με φίλους, σε χαλαρώνει και  σε απομακρύνει από τα κακώς κείμενα της εβδομάδας. 
Αν για κάποιο λόγο δεν είναι εφικτή η απόδραση από την πόλη σου...υπάρχει και άλλη λύση.  Ζήσε για μια μέρα ως "Τουρίστας στη πόλη σου"! 
Την ιδέα αυτή την έκλεψα από την Ιωάννα ή αλλιώς Πυγολαμπίδες στο κλουβί. Διαβάζοντας το Βόλτες στη Θεσσαλονίκη  αποφάσισα να γίνουμε τουρίστες στη πόλη μας...να ακολουθήσουμε τα βήματα των τουριστών και να γνωρίσουμε τη πόλη μας από την πλευρά του τουρίστα (ιδανικό για γονείς με παιδιά). Από κει και πέρα μια διαμονή σε ένα ξενοδοχείο της πόλης για ένα βράδυ (Colors urban hotel - pigolampides.gr)  μπορεί να απογειώσει το Σαββατοκύριακο σου!
Τι άλλο μπορείς να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στη πόλη; 

- Η 5η  Γιορτή της Πολυγλωσσίας διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια βίου Μάθησης, τη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.), με την υποστήριξη φορέων και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εντός κι εκτός Ελλάδας.
 Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 26-27-28 Μαΐου, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Βασικός στόχος της Γιορτής είναι να προβάλλει την ιδέα του πλουραλισμού και της συνέχειας, ως βίωμα μιας κοινωνίας που μετέχει ενεργητικά στην προσπάθεια της συνεργασίας, της αφύπνισης του Προσώπου στον άνθρωπο, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής διάδρασης εντός κι εκτός των τειχών της.
Ο φετινός τίτλος της Γιορτής είναι:
«5η Γιορτή Πολυγλωσσίας, Θεσσαλονίκη 2017. Συναντήσεις στον ενδιάμεσο χώρο»
Να είστε «καλοί»… γιατί η καλοσύνη θα μας κάνει ανίκητους, καθώς μόνο αυτή μπορεί να μετατρέψει τους αντιπάλους σε συνεργάτες και τούτο είναι η υψηλότερη μορφή της νίκης ενάντια στην κοινωνική σύγκρουση και σε καταστάσεις ριζοσπαστικής αντίστασης κατά της καταπίεσης.
Luc Douillard
Για το σύντομο πρόγραμμα πατήστε εδώ και για το τρίπτυχο πρόγραμμα πατήστε εδώ (σελ.1) και εδώ (σελ.2) ενώ για το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ. Για τις προσκλήσεις στις στρογγυλές τράπεζες πατήστε εδώ, εδώ και εδώ. Για να δείτε τους χώρους που θα διεξαχθεί η γιορτή και τον εξοπλισμό σε κάθε χώρο πατήστε εδώ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 5η Γιορτή Πολυγλωσσίας μπορείτε να βρείτε στο blog Γλωσσικές Διαδρομές εδώ. 


-Ποιος είπε ότι για να κάνουμε πικ νικ πρέπει να φύγουμε εκτός πόλης;

Το πιο famous hot dog της πόλης είναι Todaylicious  και γιορτάζει 6 χρόνια με ένα μοναδικό urban πικ νικ, με φόντο τον Λευκό Πύργο. 

Μάη Today’s Πικ Νικ!

Το Σάββατο 27 Μαΐου, το σκάμε απ’ το μπετόν, πιάνουμε γκαζόν και απολαμβάνουμε hot dog … οκλαδόν!



Από τις 12 το μεσημέρι, κερνάμε Todaylicious Hot Dogs, παρέα με τις νέες Hellmann’s sauce, Cream Cheese και Barbeque sauce. Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τη Hellman's sauce που σου αρέσει και απλά να απογειώσεις τo πιο famous hot dog της πόλης. 

Τις μοναδικές, Todaylicious, γευστικές εμπειρίες έρχεται να συμπληρώσει το άκουσμα του Live Dj set του Off Radio, με μουσικές που θα μας ταξιδέψουν και θα φροντίσουν να παραμείνει η διάθεση στα ύψη, μετατρέποντας το κλασικό σκηνικό της παραλίας σε μία μοναδική, αξέχαστη εμπειρία! 

Urban πικ νικ στο κέντρο της πόλης …και «ρολάρουμε» μαζί με τους αγαπημένους Roller Lovers! Φόρεσε και εσύ τα πατίνια σου και έλα παραλία μαζί με όλη σου τη παρέα! 

Τροπική διάθεση, απολαυστικά hot dog, χαρούμενα χρώματα, αναμνηστικές φωτογραφίες, πολλές εκπλήξεις και δώρα για όλους και όλα αυτά δίπλα στο κύμα!
Urban πικ νικ στο Λευκό Πύργο! 
Μη το χάσεις!

-Οι Δρόμοι του Κρασιού το Σαββατοκύριακο. 

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις! Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 13η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας, ιδιαίτερη επιτυχία.Tο κάθε οινοποιείο που συμμετέχει έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο γεγονός γύρω από το κρασί στους χώρους του σε εορταστικό κλίμα που θα προσκαλέσει τον καταναλωτή στο χώρο παραγωγής του. Οι φίλοι του κρασιού αντίστοιχα, περιμένουν το γεγονός και προγραμματίζουν για το σαββατοκύριακο της εκδήλωσης την επίσκεψή τους σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία, ακολουθώντας τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομέςΣε όλα τα οινοποιεία πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες ενώ στα περισσότερα από αυτά υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους, προτάσεις για φαγητό και πολλά ακόμη.
Αυτές είναι μερικές προτάσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο, που μπορεί να μην έχουμε σύμμαχο τον καιρό,  αλλά αυτό δεν θα μας χαλάσει τη διάθεση..σωστά;
Καλό Σαββατοκύριακο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετάβαση....

pixabay Πέρασαν  4 1/2 χρόνια  (περίπου) από την ημέρα που ανέβασα το πρώτο post  στο  momwithsneakers.  Σε μια περίεργη περίοδο της ...