Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ίχνη του εφήμερου.



Για πρώτη φορά δημιουργείται μια μόνιμη έκθεση κοστουμιών στο Βασιλικό Θέατρο με τίτλο «Ίχνη του εφήμερου» που παρουσιάζει την 56χρονη ιστορία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η έκθεση πραγματοποιείται στα φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου και πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 31 Μαΐου 2017.



Mετά τη μεγάλη επιτυχία  της έκθεσης «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» στο Αλατζά Ιμαρέτ (Οκτώβριος 2016) αλλά και την ανταπόκριση του κόσμου τόσο στην έκθεση στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ (Μάρτιος 2017) όσο και στην έκθεση του Γιώργου Ζιάκα στο φουαγιέ της ΕΜΣ (Μάιος 2017), το ΚΘΒΕ διοργανώνει αυτή τη μεγάλη έκθεση κοστουμιών που πρόκειται να λειτουργήσει μόνιμα. Έτσι, ένα μέρος της πλούσιας συλλογής του βεστιαρίου του ΚΘΒΕ αποκτά μόνιμη στέγη στο κέντρο της πόλης και γίνεται προσβάσιμο στο ευρύ κοινό.
Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.




Η έκθεση περιλαμβάνει 80 κοστούμια, σχεδιασμένα από σημαντικούς έλληνες ενδυματολόγους, όπως οι: Γιώργος Βακαλό, Βασίλης ΒασιλειάδηςΣπύρος ΒασιλείουΝτένη ΒαχλιώτηΑπόστολος Βέττας, Νίκος ΕγγονόπουλοςΛίζα Ζαΐμη,  Γιώργος Ζιάκας, Κλεόβουλος ΚλώνηςΚέννυ ΜακΛέλλαν, Ιωάννα ΜανωλεδάκηΓιάννης ΜετζικώφΔημήτρης Μυταράς, Νίκος Σαχίνης, Βασίλης ΦωτόπουλοςΔιονύσης Φωτόπουλος κα




  
Ταξιδέψτε σε άλλες εποχές και  θαυμάστε την υπέροχη δουλειά των Ελλήνων ενδυματολόγων οι οποίοι μας παρουσιάζουν τις σημαντικότερες παραστάσεις  του ΚΘΒΕ στα 56 χρόνια λειτουργίας του.




Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή  11:00 – 13:00  
 
Τιμή εισιτηρίου
για γκρουπ άνω των 10 ατόμων: 2€
μεμονωμένα εισιτήρια: 3
Η ξενάγηση για γκρουπ θα γίνεται  στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Για ομαδικές κρατήσεις πληροφορίες: κα Τίτι Καραμανλή τηλ. 2315200011,  

e-mail: t.karamanli@ntng.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετάβαση....

pixabay Πέρασαν  4 1/2 χρόνια  (περίπου) από την ημέρα που ανέβασα το πρώτο post  στο  momwithsneakers.  Σε μια περίεργη περίοδο της ...