Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Αλμα Το κορίτσι της Κυριακής.





"Αθάμπωτες  Μνήμες", "Τα Δάκρυα του Φθινοπώρου" , "Μοιραία Συνάντηση" , "Ο Εσπερινός μιας Αγάπης" και τώρα το πέμπτο κατά σειρά  βιβλίο "Άλμα Το Κορίτσι της Κυριακής " (Εκδόσεις Μεθεξις)  της συγγραφέως- μεταφράστριας θεατρικών έργων  Καίτη Κάστρο Λογοθέτη 


  Στο νέο της αυτό βιβλίο η Συγγραφέας μας προσκαλεί να ζήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές της   μια ιστορία αγάπης στα μέσα της  δεκαετίας του '70.   Μπορεί να ακούγεται για τους περισσότερους κάτι μακρινό αλλά τα γεγονότα που διαδραματίζονται είναι τόσο  κοντινά και πραγματικά, σαν να συμβαίνουν τώρα. Ένα βιβλίο γρήγορο, που σε μεταφέρει ή καλύτερα σε ταξιδεύει με την "ζωγραφική" της πένα  στους σταθμούς της ηρωίδας. Γίνεσαι, λόγω των ζωντανών περιγραφών της συγγραφέως, αυτόπτης μάρτυρας όσων διαδραματίζονται.
    Έχοντας την τιμή να είμαι συντονίστρια του πάνελ, το οποίο απαρτιζόταν  από τους κα Άννα Φαχαντίδου  (Συγγραφέα, Ιατρός και Πρόεδρος της  Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος) καθώς  και τον  κο Κώστα Μπλιάτκα (Δημοσιογράφο), ήμουν από τους πρώτους που διάβασα το  βιβλίο. 
Σε ότι αφορά στο βιβλίο: Μου πήρε κάτι λιγότερο από 24 ώρες  χρειάστηκε για να το διαβάσω.  Πρόκειται για ένα βιβλίο με άρωμα σίγουρα γυναικείο  και με υπόθεση που είναι βγαλμένη από τη ζωή.
    Δεν θα σας πω όμως την υπόθεση του, αλλά θα μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου που δημιούργησε η ανάγνωσή του. 
  Όσα χρόνια και να περάσουν εμείς οι γυναίκες πρώτον ερωτευόμαστε, τις περισσότερες φορές, τα λάθος άτομα. Δεύτερον γνωρίζοντας,  ότι κάτι δεν πάει καλά σε μια σχέση, ελπίζουμε ότι κάνουμε λάθος και συνεχίζουμε σε αυτήν.... τρίτον,  ποτέ δεν καταλαβαίνουμε  ότι ο "φίλος -φύλακας" μας  τις περισσότερες φορές είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί μας!!  Και τέλος η πραγματική αγάπη τις περισσότερες φορές είναι κοντά μας, χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες.    Είναι εκεί δίπλα μας απλά και περιμένει να την δούμε! 
   Και ο  λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά είναι απλός. Οι γυναίκες είμαστε βαθιά συναισθηματικές   και από μικρές ψάχνουμε τον εντυπωσιακό πρίγκηπα μην γνωρίζοντας ότι η αληθινή αγάπη  μας βρίσκεται στον προστάτη ιππότη μας!

Το εξώφυλλο έχει φιλοτεχνηθεί από την κα Κατερίνα Ραχμάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετάβαση....

pixabay Πέρασαν  4 1/2 χρόνια  (περίπου) από την ημέρα που ανέβασα το πρώτο post  στο  momwithsneakers.  Σε μια περίεργη περίοδο της ...