Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η Κύπρος σε τρεις μέρες. (ΜΕΡΟΣ Β')

Ραντεβού...Παρασκευή πρωί στο Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Η "αντιπροσωπεία" του Ομίλου μας, ήταν έτοιμη να ξεκινήσει...


Aegeanair

Το δεύτερο μέρος για το ταξίδι μου στην Κύπρο ήταν το δυσκολότερο κομμάτι.. Δυσκολότερο διότι δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτή την ζεστασιά, αγάπη από τις νέες φίλες μου (έτσι πια τις αισθάνομαι) στη Κύπρο και κάποια συναισθήματα που καλείσαι να εκφράσεις με λέξεις...προτάσεις...
Το κατάλαβα, το ένιωσα αμέσως μόλις άνοιξε η πόρτα των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και τις αντίκρισα...
Μα ας μιλήσουμε για το ταξίδι, για την Κύπρο. Αν και ήταν η δεύτερη μου επίσκεψη στο νησί και με ένα πρόγραμμα αρκετά πιεσμένο, μπορώ να πω ότι έμαθα, είδα πάρα πολλά πράγματα στη Λευκωσία, αλλά και για τη Λεμεσό και τη Πάφο.
Από το αεροδρόμιο της Λάρνακας πήραμε τον δρόμο για τη Λευκωσία, γνωστή διεθνώς με το ιταλικό της όνομα Nicosia (από τα γαλλικά Nicosie) είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου. Είμαι η μόνη απομένουσα διχοτομημένη πρωτεύουσα στον κόσμο (περισσότερα στοιχεία Βικιπαίδεια αλλά Δήμο Λευκωσίας)




Πρώτος σταθμός Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας,  το ιστορικό μουσείο της Λευκωσίας, μέσα από το οποίο ξεδιπλώνεται η ιστορία της πόλης, από τα προϊστορικά χρόνια εως σήμερα.




 


Περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο θα βρείτε στο post μου "Νύφες στο Λεβέντειο: παράδοση και μόδα στην Ελλάδα και στην Κύπρο".
Επόμενη στάση η Λαϊκή Γειτονιά η οποία διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Παλιάς Λευκωσίας. Στη Λαϊκή Γειτονιά θα βρείτε πολιτιστικούς χώρους, ταβέρνες, καφενεία, καταστήματα Λαϊκής Τέχνης.





Στην συνέχεια ήταν το ραντεβού μας στο Προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκεί συναντήσαμε τη Πρώτη Κυρία της Κύπρου Άντρη Αναστασιάδη. Γνωστή για την κοινωνική και φιλανθρωπική δράση μας καλωσόρισε στη Λευκωσία και μιλήσαμε για την δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις λόγω της κρίσης αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με τις γυναίκες, τα παιδιά.


Και έφτασε η ώρα για μια μικρή διακοπή από το πρόγραμμα...διότι δεν είχε τελειώσει ακόμη η ημέρα! 
Επόμενη στάση Άγιος Δομέτιος και Ξενοδοχείο Asty hotel.  Στο επίσημο  site  του ξενοδοχείο έχει μια πρόταση "You arrive as a guest but soon become familly" (Έρχεστε ως επισκέπτης αλλά σύντομα γίνεστε  οικογένεια) αυτό νομίζω ότι είναι το εν λόγω ξενοδοχείο. Είναι το ξενοδοχείο που αισθάνεσαι άνετα, σαν να είσαι σε ένα οικογενειακό σπίτι.... Best value for money!

Αποτέλεσμα εικόνας για asty hotel nicosia
Asty Hotel
                 
Λίγη ξεκούραση και μετά ραντεβού στο Ίδρυμα Τηλέμαχου Κάνθου



Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Λευκωσίας  μεταξύ των δράσεων του είναι μια σειρά διαλέξεων με ζητήματα που αφορούν την γυναίκα. Αυτήν την φορά το θέμα ήταν "Βια στην Οικογένεια. Μορφές Βιας - Αίτια -Προστασία της Γυναίκας" με ομιλίτρια την κα Στέλλα Κυριακίδου, Βουλευτή (Βιογραφικό).


Η επόμενη μέρα ήταν αφιερωμένη η μισή στη ξενάγησή μας στη πόλη της Λευκωσίας και η υπόλοιπη στην Αδελφοποίηση των δύο ομίλων.
Δεν θα σας πω ότι έμαθα για τη Λευκωσία... όχι γιατί ήταν παρά πολλά, μιας και η πόλη έχει μεγάλη ιστορία, αλλά γιατί πιστεύω ότι οι φωτογραφίες είναι το καλύτερο μέσο για να σας μεταφέρω τη Λευκωσία έτσι όπως την γνώρισα εγώ.


Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία


Λευκωσία 

Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία


Λευκωσία




Λευκωσία



Λευκωσία




Λευκωσία


Λευκωσία


Λευκωσία


Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία

Λευκωσία


Λευκωσία


Λευκωσία

Λευκωσία 

Λευκωσία, "Φυλακισμένα Μνήματα"

Λευκωσία "Φυλακισμένα Μνήματα"
Λευκωσία "Φυλακισμένα Μνήματα"

Κυριακή...τελευταίο σταθμός Πάφος και πιο συγκεκριμένα Coral Beach Hotel & Resort.

Η πέτρα του Ρωμιού & Βράχος της Αφροδίτης
Η Πάφος  είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα  της Ευρώπης 2017 (η μικρότερη ευρωπαϊκή πόλη, μαζί με την πόλη 'Ααρχους της Δανίας).

Πάφος, Λιμάνι
Το Coral Beach Hotel & Resort στην Πάφο, Κύπρος, βρίσκεται σε απόσταση 500μ. Από φυσική αμμώδη παραλία με ιδιωτικό λιμάνι. Βρίσκεται κοντά στην πόλη της Πάφου, 25 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πάφου και 150χλμ. Από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας. 

Coral Beach Hotel & Resort



Coral Beach Hotel & Resort


Coral Beach Hotel & Resort


Coral Beach  Hotel & Resort

Coral Beach Hotel & Resort 


Coral Beach Hotel & Resort
Coral Beach Hotel & Resort

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου "ΑΚΑΜΑΣ" , μια περιοχή που προστατεύεται από την UNESCO.
Coral Beach Hotel & Resort

Η ωραιότερη σκια για να απολαύσεις το γεύμα σου!
Η ολιγόωρη παραμονή μας στο Coral Beach Hotel & Resort ήταν αρκετή για να απολαύσουμε την φιλοξενία των ανθρώπων του αλλά και να μαγευτούμε από το μέρος στο οποίο βρίσκεται... Ευχαριστούμε!
Και έτσι, μετά από αρκετά χιλιόμετρα, έφτασε η ώρα της αναχώρησης... μιας παραμονής που ήταν εκτός της φιλοξενίας και της αγάπης, είχε στο τέλος και  μια βαλίτσα γεμάτη με φιλίες! Εύχομαι να μην χαθεί, στη τρέλα της καθημερινότητας αυτή η φιλία και κορίτσια μην ξεχνάτε ....σας περιμένουμε Θεσσαλονίκη!





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετάβαση....

pixabay Πέρασαν  4 1/2 χρόνια  (περίπου) από την ημέρα που ανέβασα το πρώτο post  στο  momwithsneakers.  Σε μια περίεργη περίοδο της ...